top of page
rasmus-hel-sh.jpg

Visuel historiefortæller

Jeg har over flere år skabt et udtryk med en nordisk sensibilitet af mørke og surrealisme. Jeg arbejder primært på papir med forskellige materialer - kul, pastel, olie og senest også akvarel, hvor jeg især eksperimenterer med landskabsmaleriet. Mine udtryk hænger ofte sammen med valg af materiale, da hvert materiale for mig giver sine egne udtryksmuligheder - og dermed kalder på egne fortællinger.

Mine værker har få farver og simple motiver. Jeg kan lide det enkle og monokrome. Jeg benytter desuden ofte nedtonede farver og nuancer, for ikke at lade stemningen blive distraheret af det meget farvemættede. Jeg er således tiltrukket af at fremkalde stemninger og ikke realistiske motiver. 

Mine værker med nordiske landskaber er ofte også delvist abstrakte og antydede, og jeg kan lide at  benytte de transparente kvaliteter ved akvarel til at antyde drømmende stemninger.

Motiverne i mine værker kan både være antydede, kraftfulde, poetiske og grimme. I landskabsmalerierne kommer mennesket mest til syne i form af strukturer , der er lavet af mennesket, eller som en lille antydet person i det enorme land. Det er landskabet og naturen, der er hovedpersonen.

Jeg er opvokset på landet, på Sydsjælland, med skoven som nabo, og naturen har altid virket voldsom på mig; smuk og skræmmende på samme tid. At træde ud eller ind i naturen er som at træde ind i garderobeskabet i Narnia, hvor man pludselig får en anden virkelighed tæt på. Og det fascinerer mig at genskabe den fornemmelse eller følelse i mine værker.

Når jeg arbejder figurativt, tager jeg ofte livtag med det uvirkelige, bizarre eller groteske.  Jeg får tit kommentaren, at mine værker er mørke - nogle gange for mørke - og voldsomme, men også smukke. Jeg tænker ikke selv på det som mørkt, mere som ekspressivt. Der må gerne være kraft i den stemning, jeg gerne vil gengive.   

Min baggrund 

Jeg arbejder både som billedkunstner og illustrator, det sidste i form af billedbøger. Nogle bøger er lavet i samarbejde med forfattere og filosoffer, andre bøger er jeg både illustrator og forfatter på. Derudover laver jeg bambusfløjter.

Jeg har samarbejdet med forfatterne Oscar K, Merete Pryds Helle, Peter Mouritsen og Rebecca Bach-Lauritsen, samt filosoffen Anders Fogh Andersen. Alle prisvindende forfattere. Jeg har tegnet og skrevet den grafiske roman Kensington, eventyrfortællingerne Lille Rød, Kongefløjten og Drømmespejlet, samt kunstbøgerne Sort Havsten og Anthropoghagi. 

 

Jeg er uddannet cand.mag. i visuel kultur ved Københavns Universitet, og har modtaget arbejdslegater fra Statens Kunstfond flere gange.

Gallerier

bottom of page